Město má připravený plán zimní údržby místních komunikací

12.11.2022 11:04

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město má na starosti v rámci zimní údržby celkem více než 105 km komunikací (silnic), 52 km chodníků, pět hektarů zpevněných ploch a parkovišť a 55 běžných metrů schodů. Rada města už také schválila plán zimní údržby místních komunikací v Rožnově, kde jsou definovány priority v uklízení silnic.„
„S ohledem na základní potřeby obyvatelstva, tedy zajištění provozu autobusů, svozu odpadů, zdravotního zabezpečení a zásobování, stanovuje zmiňovaný plán zimní údržby potřebné priority údržby, a to jak místní, tak i časové. Tyto priority vyplývají z různé důležitosti místních komunikací a z technických možností provádění zimní údržby. Díky tomu, že sněhová nadílka doposud nepřišla, máme možnost stále pokračovat v úklidu listí a běžné údržbě městských komunikací,“ řekl místostarosta města Tomáš Gross.
Zimní období je doba od 1. listopadu do 31. března následujícího roku a v tomto období se provádí zimní údržba dle schváleného plánu. V případě, že vznikne zimní povětrnostní situace mimo toto období, zmírňují se závady ve sjízdnosti a schůdnosti komunikací bez zbytečných odkladů přiměřeně ke vzniklé situaci.

„Město se v rámci plánu zimní údržby stará pouze o své komunikace. O silnice II. a III. třídy, což je například silnice z Tylovic na Hutisko-Solanec, se ve městě stará společnost Správa a údržba silnic Valašska. Probíhá zde však vzájemná spolupráce a případné problémy si ihned hlásíme. Jsem rád, že máme připravený plán a přesně víme, v jakém pořadí budeme odklízet konkrétní silnice či chodníky. Věřme, že zima na nás bude letos hodná,“ doplnil starosta města Jan Kučera.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Úklid sněhu v Rožnově. Foto: Archiv SNZ