Města a obce se mohou hlásit do soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky

23.02.2022 07:15

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlásil krajské kolo 24. ročníku soutěže Zlatý erb, v níž se hodnotí nejlepší webové stránky měst a obcí. Do soutěže se lze přihlásit do 7. března.
„Cílem soutěže je podpořit a motivovat městské a obecní úřady ke zlepšování komunikace s občany prostřednictvím webových stránek a elektronických služeb. Nastávající 24. ročník se pořadatelé rozhodli výrazně inovovat a zjednodušit hodnotící kritéria v krajských kolech s důrazem na informační hodnotu pro občany a návštěvníky města či obce,“ řekla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí. Jejich webmasterům a provozovatelům poskytuje také zpětnou vazbu, užitečné informace a inspirace pro další zlepšování webů. Proto věřím, že možnost přihlásit se do soutěže využije co nejvíc měst a obcí z našeho kraje,“ uvedl krajský radní Jiří Jaroš, který má své gesci oblast digitalizace.
Soutěž je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma. Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny v kategoriích: Nejlepší webová stránka města a Nejlepší webová stránka obce.
V celostátním kole bude udělena také Cena za nejlepší turistickou prezentaci, kde mimo měst a obcí mohou soutěžit i kraje a organizace turistického managementu. Hodnoceny budou také  inovativní elektronické služby, pokud budou při přihlašování do soutěže samostatně nominovány a vyhoví podmínce inovativnosti.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZ