Mažoretky z Holešova jsou trojnásobné mistryně Evropy

21.10.2022 11:02

HOLEŠOV - Obrovského úspěchu dosáhly holešovské Mini Lentilky a Lentilky na Mistrovství Evropy mažoretek NBTA Europe v italském Lignanu. V době od 13. do 16. října se zde sjeli reprezentanti 14 evropských států. Soutěž se stejně jako v minulých letech konala ve sportovním komplexu Bella Italia.
Do přímořského letoviska vyrazila početná holešovská výprava – 27 děvčat, tři trenérky a přes dvacet fanoušků z řad rodičů a příbuzných. Pohodlnou a bezpečnou dopravu nám opět zajistila Autodoprava Šťastný z Holešova.  Společně s námi cestovaly i mažoretky z KST Mědílkovi Zlín.
„Na cestu jsme vyrazily ve středu 12. října ve večerních hodinách. Ve čtvrtek odpoledne probíhaly prostorové zkoušky a večer zahajovací ceremoniál. V pátek dopoledne se soutěžilo v disciplíně sóla s rekvizitami, kde nás skvěle reprezentovala Veronika Hodonská. S choreografií WonderWoman získala v konkurenci šestnácti závodnic krásné 5. místo,“ uvedla Lenka Klepalová, Mažoretky Holešov.
Sobota patřila disciplíně Parade Corp Junior, ve které soupeřily čtyři evropské týmy. Holešovské Lentilky předvedly excelentní výkon a jako správné Cheer rozjásaly celou halu a za perfektní zvládnutí náročné sestavy je diváci odměnili ovacemi ve stoje.
„V neděli závodily Mini Lentilky + Lentilky s choreografií Kostry. Pro většinu děvčat to byla evropská premiéra a disciplínu Parade Corp Juvenile zvládly na výbornou. Odpoledne se soutěžilo v kategorii Traditional Majorette Corp, kde v konkurenci šesti států naše Lentilky opět předvedly, že české mažoretky patří mezi evropskou špičku. Ve všech výše uvedených disciplínách získaly holešovské reprezentantky vysoká bodová ohodnocení a od všech porotců první místa. V disciplíně tradiční mažoretky obdržely dokonce nejvyšší počet bodů napříč všemi kategoriemi. Na nedělním slavnostním vyhlášení si pak zaslouženě převzaly zlaté medaile a mohou se pyšnit titulem mistr Evropy,“ popsala Lenka Klepalová úspěch holešovských děvčat. Celkem česká reprezentace vybojovala osm titulů mistra Evropy, z toho tři mířily do Holešova.
„Účasti na ME předcházela intenzivní příprava. Dívky trénovaly třikrát týdně pod vedením hlavní trenérky Jolany Saibertové, která je zároveň i choreografkou těchto úspěšných vystoupení. Děkujeme trenérskému týmu ve složení Jolana Saibertová, Kateřina Svoboda, Agáta Horáková za pečlivou přípravu. Je obdivuhodné, jaké výkony předvedla všechna naše děvčata, jsme na ně opravdu pyšní,“ dodala Klepalová s tím, že velký dík patří všem, kteří děvčata podporují.
„Jsme vděčni za možnost využívat sportovní prostory holešovských škol pro naše tréninky.  Díky dotaci z města Holešova, Zlínského kraje, Národní sportovní agentury a velkému počtu sponzorů z Holešova a okolí jsme se mohly vydat na evropský šampionát v takto velkém počtu a zajistit kvalitní přípravu. Všem zúčastněným zůstanou nádherné vzpomínky po celý život,“ tlumočila poděkování všech zúčastněných Lenka Klepalová.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Mažoretky Holešov