Manžel nejprve ženě vyhrožoval a potom ji bodl nožem

08.04.2022 15:17

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE – Začátkem ledna v rodinném domě ve Zlíně šestačtyřicetiletý muž vulgárně napadal svoji manželku a v ruce přitom držel kuchyňský nůž. Nejprve jí vyhrožoval bodnutím a poté manželku bodl do břicha. Vykřikoval přitom, že se jí zbaví. Žena skončila se zraněním v nemocnici.

„Napadení předcházely dlouhodobé manželské problémy umocněné mužovým nadměrným požíváním alkoholu, které vyvrcholily právě bodnutím ženy. V té době byl útočník také opilý. Po napadení žena odjela do nemocnice a muž odešel do restaurace v Otrokovicích, kde ho policisté po několika hodinách zadrželi a převezli k vystřízlivění do protialkoholní léčebny,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Kriminalisté v rámci prověřování případu zjistili veškeré podrobnosti, které napadení předcházely a které s ním souvisí. Při výslechu muž popsal, k čemu došlo a svého zkratovitého jednání litoval.

„Ve zkráceném přípravném řízení mu pak sdělili podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování. V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ