Majitelé rodinného domu marně hasili požár, nakonec zavolali hasiče

05.03.2023 13:23

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Čtyři jednotky hasičů zasahovaly dnes o půlnoci v Rožnově pod Radhoštěm u požáru v rodinném domě. Nikdo nebyl zraněn, vyšetřovatel hasičů vyčíslil škodu na 200 tisíc korun. Zásahem uchránili hasiči zbytek domu v hodnotě pěti milionů korun
„V blízkosti krbu a touto stěnou se skrytě šířil. Zpozorování tím bylo značně zpožděno a v samotné místnosti s krbem nebyly viditelné žádné projevy hoření. Majitelé domu se snažili od večera až do půl dvanácté v noci uhasit požár svépomocí. Tím nejenom znesnadnili práci hasičům, ale kvůli šíření uvnitř stěn požár napáchal mnohem větší škody, než bylo nezbytné. Hasiči museli rozebrat několik metrů čtverečních stěny, než se jim podařilo zastavit šíření a uhasit plamenné hoření,“ uvedla Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
Na závěr zdůraznila mluvčí hasičů, že bezodkladné ohlášení požáru není pouze povinností vyplývající ze zákona o požární ochraně, ale je i v samotném zájmu občanů. „Okamžité ohlášení vám může zachránit nejen majetek, ale i zdraví nebo život,“ dodala Lucie Javoříková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje