Majitel chaty stačil před požárem utéct

17.03.2022 17:38

VSETÍN - Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásili dnes ve Vsetíně hasiči kvůli požáru celoročně obývané chaty. Příčina vzniku požáru je nyní v šetření vyšetřovatele hasičů. Vzniklá škoda byla předběžně odhadnuta na jeden a půl milionu korun.
„Hustý černý kouř viděli už z dálky hasiči vyslaní půl hodiny po poledni do místní části Semetín. Při jejich příjezdu byl dům v plamenech. Jeho uživatel naštěstí stačil z domu utéct ven bez vážné újmy na zdraví. I tak bylo patrné, že se nadýchal kouře. Hasiči mu proto ihned dali kyslík a poskytli první předlékařskou péči. Velitel zásahu si na místo povolal posádku zdravotnické záchranné služby, která následně muže ošetřila. Do nemocnice nakonec převezen nebyl,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Sedm hasičských jednotek přes hodinu hasilo třemi proudy vody požár, který pohltil celý objekt. Krátce před druhou hodinou měli hasiči požár pod kontrolou a mohli začít odvětrávat hustý kouř z vnitřních prostor domu. K tomu použili přetlakovou ventilaci. Následně vodou ochlazovali zasažený objekt a rozebírali jeho konstrukci, aby mohli dohasit skrytá ohniska. K jejich vyhledání použili termokameru. Požár hasiči uhasili o půl páté odpoledne. Na místě zůstali jen místní dobrovolní hasiči, kteří budou na požářiště dohlížet do večerních hodin.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje