Luhačovice mají třetí nejkrásnější vánoční strom v České republice

31.12.2022 08:17

LUHAČOVICE - V celostátní anketě Deníku O nejkrásnější vánoční strom se Luhačovice umístily na krásném třetím místě. Vánočně ozdobený smrk pichlavý, který roste před radnicí, dostal 4552 hlasů. Konkurence byla opravdu veliká, letos bylo v unikátní galerii více než 300 vánočních stromů. 
„Letošní rok rozzářil místní živý smrk pichlavý skoro o 100 m delší světelný řetězec ve srovnání s loňskem. K stávajícímu ledově svítícímu přibyl i teple zářící řetěz. Volba tvarů nových ozdob byla jasná, navázat na nápaditý a hravý styl identity města a tím se odlišit od ostatních měst,“ sdělila tisková mluvčí radnice Hana Srncová.
„Chtěli jsme strom zdobnější a s minimální investicí, renovovali jsme původní červené baňky, dostaly zlato-stříbrný nástřik. Ozdoby identity byly vyrobeny s ohledem na současné ekologické trendy z recyklovaného materiálu a v tomto duchu chceme pokračovat i příští rok,“ zmínila propagační referentka z KKC Elektra a autorka vánočního redesignu Gabriela Gergelová. 
„Třetí místo nás nesmírně těší, je to opravdu velký úspěch v tak velké konkurenci. Autorka celé výzdoby má moji plnou důvěru a její kreativitu plně podporuji a upřímně, již teď se těším na její další skvělé nápady. Velké poděkování patří také technických službám, které mají každoročně na starosti instalaci výzdoby a letos tomu samozřejmě nebylo jinak”, dodal starosta Marian Ležák.  
Město před lety postupně vysázelo před radnicí několik smrků pichlavých, nejstarší byl zasazený před 30 lety, díky své majestátnosti již léta slouží k ozdobě i při vánočních svátcích. V době sázení měl 1,5 m, dnes má výšku cca 15 m,“ uzavřela tisková mluvčí luhačovické radnice.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Luhačovice