Lidé se mohou zbavit dluhů, pomůže jim Milostivé léto

30.12.2021 08:22

ZLÍN – Lidé se nyní mohou zbavit exekucí a splatit své dluhy, jejichž penále se mnohdy vyšplhalo do výše, kterou již nejsou schopni splácet. Stačí využít unikátní akce s názvem Milostivé léto, která umožňuje dlužníkům ukončit exekuční řízení pouhým zaplacením původní vymáhané částky plus poplatku exekutorovi ve výši 907,50 Kč včetně DPH. Odpouští se tak úroky a penále, což mohou být při dlouhotrvajících exekucích vysoké částky.

Akce se vztahuje pouze na dluhy vymáhané soudním exekutorem, nikoliv na exekuce správní nebo daňové.
„Apelujeme na občany, kteří mají dluhy vůči našemu městu, aby se dluhové amnestie Milostivé léto pokusili využít. Milostivé léto je vyhlášeno na tři měsíce od 28. října 2021 do 28. ledna 2022 a kdykoliv během této doby mohou svou exekuci doplatit. Tato úleva platí pouze pro exekuce, které byly zahájeny před spuštěním akce, tedy před datem 28. 10. 2021,“ uvedl náměstek primátora města Zlína Bedřich Landsfeld.

„V uvedeném termínu mohou dlužníci zaplatit jen tzv. jistinu, tedy původní nezaplacený nebo jinak nezaniklý dluh vymáhaný v exekučním řízení (případně může doplatit zbývající část jistiny) a dále jen poplatek exekutorovi za uzavření exekuce. Vše ostatní, tedy úroky, penále, příslušenství či poplatky stát odpouští a se splacením původní částky bude dluh smazán,“ vysvětlil náměstek.
Podrobné informace o akci Milostivé léto na www.exekuceinfo.cz.
Vlastimil Langer

Zdroj: Magistrát města Zlína

Ilustrační foto: Archiv SNZ