Lidé mohou na radnici nosit trvanlivé potraviny, drogerii a volně dostupné léky na pomoc Ukrajině

01.03.2022 07:11

KROMĚŘÍŽ - Město zřídilo ve vestibulu radnice na Velkém náměstí sběrné místo, kam mohou lidé nosit od rána úterý 1. března trvanlivé potraviny, drogerii a volně dostupné léky na pomoc uprchlíkům z válkou postižené Ukrajiny.
„Zatím do našeho města míří jen jednotlivci a do Zlínského kraje desítky uprchlíků, kteří zde většinou navíc mají rodinné příslušníky a dokážou se o sebe postarat. Musíme být však připraveni na větší množství uprchlíků, kteří budou potřebovat naši pomoc. Děkuji každému, komu osud těchto lidí není lhostejný a kdo se do sbírky zapojí,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.
„Lidé mohou v pracovní době městského úřadu nosit masové, zeleninové či jiné konzervy, těstoviny, rýži, luštěniny, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, cukr, sirup, dětskou výživu, cukrovinky, balené vody a další potraviny s delší dobou spotřeby. Z hygienických prostředků se sbírají šampony, sprchové gely, kartáčky, pasty, vlhčené ubrousky, pleny, prací prostředky, prostředky na mytí nádobí, toaletní papíry či papírové kapesníky,“ sdělil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
Aktuální informace lidé najdou na internetových stránkách www.pbzk.cz. Lidé, kteří potřebují potravinovou pomoc pro uprchlíky, se mohou obrátit na telefonní číslo +420 739 075 338 nebo na e-mailovou adresu info@pbzk.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž