Léto s Kožakem

23.07.2015 18:46

V tomto čase by si přímo liboval. Už ho vidím, jak jen tak v klasických trenýrkách, s mužnou hrudí šohajíka z Tučap na Slovácku, v tom úžasném letním parnu, běhá od počítače s mobilem na uchu. Píše, telefonuje i z pevné linky, vyzvídá, pátrá, doplňuje, dohledává. Přitom radí kolegům. Až z toho bylo mladším kolegům taky horko.
Laďa Koželuha. Už to bude rok, co píše v elitním oddělení NTK (Nebeská tisková kancelář). Všem dospělejším novinářům nejen ve Zlíně Kožak, jak zní jeho pravé příjmení, viď Slávko Červená, moc chybí.
Ale hodně tu po něm zůstalo, nejde o stohy zpráv, postřehů, vtipných glos i polemik v médiích i mimo ně. Jde o jeho neutuchající pracovitost, přehled, pro mnohé kolegy inspirátor všeho profesionálního. Včetně názorů na fotbal, který rád a dlouho hrával a o kterém uměl taky docela vášnivě povídat. A taky kritizovat ty, jimž se na hřišti moc nechtělo. Stejně jako nerad viděl lenochy žurnalistického typu mezi kolegy.
Laďo, Vlastik Langer dal dohromady naše nové webové stránky, určitě už máš sklizené třešně a na zahrádce ty tvé fantastické dobroty, letos ti beztak šly i melouny a křížence paprik a okurků. Tak se nám na ty stránky na adresu novinarizlinska@seznam.cz občas ozvi.
Budeme v sedmém nebi. Stačí sedm řádků.
Za Tebou nadále vedenou zlínskou sedmou velmoc
Honza Čada