Léto na nádvoří ozvláštní Lenka Filipová, Voxel a Miloš Knor i filmová představení

05.07.2022 13:06

KROMĚŘÍŽ - Nádvoří Klubu Starý pivovar a radnice nabídne obyvatelům Kroměříže i návštěvníkům města v létě hned několik podvečerních akcí. „Uskuteční se tu cyklus Léto na nádvoří, který přinese hudební programy i zábavu v podobě one man show, a již zavedené a oblíbené letní kino pod širým nebem,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Pro folkpopového zpěváka a písničkáře bude Kroměříž jednou ze zastávek letní venkovní sezony, která jej zavede na koncerty, festivaly a slavnosti napříč celou republikou. Na pátek 15. července se mohou těšit příznivci oblíbeného projektu Stand Up Comedy Show. Do Kroměříže míří jedna z jeho nejznámějších tváří – Miloš Knor. Komik, moderátor, producent, režisér, scénárista, spisovatel, glosátor, básník a zemědělec Miloš Knor vystoupí v rámci projektu Léto na nádvoří se svou One Knor Show – Než začnu.
„Letní cyklus vystoupení na radničním nádvoří uzavře zpěvačka, šansoniérka, kytaristka, hudební skladatelka a textařka Lenka Filipová svým koncertem v pátek 12. srpna od 20. hodiny. Interpretka a často i spoluautorka takových hitů jako jsou Věnování, Prý se tomu říká láska, Zamilovaná či jednoho z posledních, úvodní písně k seriálu Kukačky Samotní nejsme nic, kterou zpívá se svou dcerou Lenny, přiláká do hlediště diváky a posluchače mnoha generací i nejrůznějšího hudebního vkusu,“ sdělil Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Letošní cyklus promítání pod širým nebem – oblíbené letní kino – přinese nejžádanější filmy, pohled do minulosti i závěrečné překvapení. „Jednotlivá představení letního kina jsou kromě prvního srpnového týdne připravena na každý pondělní a úterní prázdninový večer. Promítat se bude na radničním nádvoří a v případě nepříznivého počasí se projekce přesunou do sálu Starého pivovaru nebo kina Nadsklepí,“ řekl ředitel Domu kultury Pavel Sedláček.
Začátky představení jsou naplánované v červenci na 21. hodinu, v srpnu pak budou jednotlivá promítání začínat ve 20.30 hodin. Vstupenky bude možné pořídit vždy dvě hodiny předem v pokladně Expozice Karla Kryla v suterénu Klubu Starý pivovar a v ceně vstupného na film je také návštěva Krylovy expozice. Cena vstupenky je kolem 100 korun, záleží na titulu a sjednaných obchodních podmínkách.
V pondělí 11. července pobaví diváky akční komedie Tři tygři ve filmu: Jackpot a na úterní večer 12. července je připravená česká komedie Srdce na dlani. Na další dvojici českých komedií se mohou diváci těšit 18. července, kdy je na programu film Známí neznámí, a 19. července, kdy se bude promítat Mimořádná událost. Oceňovaný český film Musíme si pomáhat se bude promítat 25. 7., a to jako součást letního kina a zároveň akce Židé v Kroměříži a pro diváky bude zdarma. A Po čem muži touží se dozví návštěvníci posledního červencového promítání 26. 7. Srpnový program bude zájemcům k dispozici v průběhu července.
„Prázdninovým překvapením bude filmový minimaraton – v úterý 30. srpna se bude od 20 hodin promítat Vyšehrad: Seryjál a poté Vyšehrad: Fylm. Vstupenky na tento filmový zážitek ve fotbalovém duchu budou od 1. července v předprodeji v pokladnách DK a online a budou stát 200 korun,“ doplnil vedoucí kina Nadsklepí Radek Neuman.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto Staréhom pivovaru: Městský úřad Kroměříž