Letní program Vsetínského seniora jde do finále

28.08.2021 14:31

VSETÍN - Prázdniny se chýlí ke konci a stejně tak se blíží do závěru aktivity, které město Vsetín připravilo na letní období v rámci projektu Vsetínský senior. 
„Vsetínský senior si klade za cíl motivovat dříve narozené k pohybu, zájmu o zdraví a udržení společenských kontaktů i dobré kondice. Nabízí také odbornou pomoc v nelehkých časech pandemie koronaviru formou setkání seniorů s lékaři,“ přiblížila tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
„Za organizátory projektu mohu říci, že jsme mile potěšeni vysokou návštěvností akcí. Přednášky i ranní cvičení jógy pod otevřeným nebem navštívilo dosud více než sto účastníků. Největší zájem je o již zmíněnou novinku, tedy ranní cvičení jógy s následnou možností plavání v bazénu Pod Pecníkem,“ sdělila místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová.
„Cvičení jógy je úžasné povzbuzení pro tělo i ducha a přesně tak to vnímají účastníci mých lekcí. Nikdo se nemusí bát ani chladnějšího počasí, které přišlo například na počátku srpna. Cvičením se prohřejeme a voda v bazénu je vyhřívaná. Na závěrečnou lekci, která proběhne v úterý 31. srpna, se moc na všechny těším,“ dodala lektorka jógy Lída Zajícová.
V podzimních měsících, pokud to protipandemická vládní opatření umožní, uspořádá město v rámci projektu Vsetínský senior další akce. „Jde například o přednášku s Lídou na téma Život je pohyb či turnaj v pétanque, který se uskuteční ve čtvrtek 2. září. Jako další novinku představíme nordic walking túry s lektorkou,“ doplnila místostarostka Hlaváčová. Na pondělí 13. září se pak připravuje beseda se starostou Jiřím Růžičkou, týkající se připravované regenerace sídliště Rybníky.
Finančně jsou aktivity projektu Vsetínský senior podpořeny nejen městem Vsetín, ale i Zlínským krajem.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín