Letní investiční akce v Kvítkovicích pomalu finišují

04.08.2022 08:12

OTROKOVICE - Počátkem prázdnin byly zahájeny práce na vybudování nových 18 parkovacích míst v ulici Bří Mrštíků v rámci I. etapy investiční akce Výstavba parkovacích stání a chodníků, Otrokovice – Kvítkovice.
„Finanční náklady na tato parkovací místa v celkové výši 1,1 mil. Kč hradí město Otrokovice ze svého rozpočtu. Postupně by v dalších etapách mělo být také vyřešeno napojení chodníků z ulice Dubnická až k novému přechodu na ulici Bří Mrštíků směrem ke hřbitovu včetně nového osvětlení. Město tak pokračuje v budování infrastruktury na území města. V území dojde ke zvýšení bezpečnosti a zlepšení komfortu pro obyvatele přilehlých bytových domů,“ sdělila Lenka Kvapilová v zastoupení tiskové mluvčí.
 „Zároveň je také rekonstruován chodník v ulici Bartošova v úseku od křižovatky s ulicí Nad Hřištěm po konec obce. Rekonstrukce si vyžádala cca 1,4 mil. Kč a pro město ji zajišťuje naše servisní organizace Technické služby Otrokovice. Každoročně se snažíme opravit alespoň část z přibližně 70 kilometrů chodníků na území našeho města a uzpůsobit je pro imobilní občany a zatím se nám to víceméně daří“, uvedla starostka města Hana Večerková. Obě akce budou hotovy do konce srpna tohoto roku.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice