Laser na covidové pneumonie pomáhá také v rámci fyzioterapie

14.07.2022 07:13

KROMĚŘÍŽ - Specializovaný laser využitelný na podpůrnou léčbu covidové pneumonie pořídila na konci loňského roku Kroměřížská nemocnice a.s. Nyní je přístroj umístěn na oddělení fyzioterapie, kde pomáhá pacientům s bolestmi kloubů a šlach chronického či poúrazového charakteru.
„MLS Laser má všestranné využití jak v léčbě postcovidové pneumonie, tak právě v oblasti regenerace pohybového aparátu. Aplikace na postižené místo významně snižuje otok a urychluje hojení, pomáhá také k regeneraci jizev,“ sdělila Veronika Slaměnová, tisková mluvčí nemocnice.
„Tato terapie má široké uplatnění. Kromě už zmíněné postcovidové pneumonie pomáhá při poúrazových stavech, tedy například při kontuzích, hematomech, akutních a subakutních poraněních svalu či distorzích. Zlepšuje také hojení například po ortopedických operacích, vhodné je jeho použití u diagnóz jako je bolest zad, tenisový či golfový loket, syndrom karpálního tunelu, patní ostruha, tinnitus a paréza obličejového nervu. Přístroj nabízí i biostimulační program, kterým můžeme urychlit hojení jizev a různých  kožních defektů. Aplikaci je však potřeba vždy zkonzultovat s lékařem či fyzioterapeutem,“ uvedl vedoucí fyzioterapeut Marcel Gala.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Kroměřížská nemocnice