Kvůli sněhu hasiči zasahovali u dopravních nehod

09.12.2021 20:00

ZLÍNSKÝ KRAJ - K první nehodě byli vysláni ve čtvrtek 9. prosince v sedm hodin ráno profesionální hasiči z Uherského Hradiště. Ke střetu tří osobních vozidel došlo na křižovatce u obce Ostrožská Nová Ves. Při nehodě byla zraněna jedna osoba.
„K další nehodě v devět hodin dopoledne vyjeli hasiči ze Slavičína. Tentokrát osobní auto havarovalo u Divnice, kde řidička skončila mimo komunikaci. Vyvázla bez zranění. Kroměřížští hasiči dopoledne krátce po deváté hodině zasahovali u havárie osobního vozidla Škoda, které skončilo na střeše vedle silnice u obce Kvasice. Řidička i její spolujezdkyně utrpěly lehká zranění a do péče si je převzala posádka zdravotnické záchranné služby,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
U čtvrté dopolední dopravní nehody zasahovali opět hasiči z Kroměříže. Tentokrát vyjeli do Hulína, kde na kruhovém objezdu vozidlo Opel najelo do středu objezdu. Po nárazu došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem.
„Stále padající sníh na území Zlínského kraje komplikuje dopravu, proto prosíme řidiče, aby byli velmi obezřetní, jezdili s velkou opatrností a do svého cíle dojeli bez nehod,“ dodala mluvčí hasičů.
Jenže to netušila, že se hasiči do večerních hodin nezastaví. Vyjeli k dalším šesti nehodám a odstranit několik spadlých stromů ze silnice.
Jedna z nich se stala u Kvasic, kam vyjeli hasiči z Kroměříže. Řidič osobního vozidla Škoda Felicia sjel ze silnice a vjel do náletových křovin, kde se zastavil. Řidič zůstal ve vozidle zaklíněn. Vyprostili ho hasiči a předali do péče záchranářů. Spolujezdkyně vyvázla bez zranění.
Téměř ve stejný okamžik havaroval u obce Újezdec na Uherskohradišťsku i řidič osobního vozidla Ford Focus. Sjel s autem do pole, kde se převrátil na střechu. Řidič naštěstí vyvázl jen s drobnými oděrkami. Zasahující hasiči z Uherského Brodu u vozidla odpojili autobaterii a zabezpečili auto proti vzniku požáru. Další nehody si vyžádaly jen škody na vozidlech. Z cestujících nebyl nikdo zraněn.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje