Kvůli silnému větru vyjížděli k zásahům hasiči v celém kraji

04.10.2020 12:01

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR ZLÍNSKÉHO KRAJE - Na celém území Zlínského kraje vyjeli v sobotu 3. října od 01:22 hodin do půlnoci k 96 událostem souvisejících se silným větrem.
„Nejvíce výjezdů jsme zaznamenali v okrese Vsetín, a to 43, na Uherskohradišťsku hasiči vyjeli k 21 událostem, na Kroměřížsku jsme zaznamenali 16 výjezdů a v okrese Zlín 16 výjezdů,“ sdělil Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
V 67 případech šlo o popadané stromy a větve na silniční komunikaci a cyklostezky. V 10 případech stromy poškodily nebo byly zavěšeny na nadzemním vedení kabelů. V 10 případech šlo o poškození střechy nebo jejich částí. Ve dvou případech došlo vlivem větru k poškození zateplení bytového domu v Rožnově pod Radhoštěm a poškození komínu střechy ve Hvozdné na Zlínsku. Ve dvou případech pak větve stromu a uvolněná část střechy poškodily zaparkované osobní automobily.
„V jednom případě mezí Ústím a Vsetínem najel cyklista na cyklostezce do spadlého stromu. Hasiči cyklistovi poskytli předlékařskou pomoc a předali ho do péče zdravotníků. Současně strom odstranili s pomocí motorové pily,“ řekl mluvčí hasičů.
„Ke zranění jiných osob v souvislosti se silným větrem nedošlo. I tak bychom rádi upozornili řidiče, cyklisty a chodce, že v případě, kdy je oznámena výstraha před silným větrem, aby jezdili opatrně a nejlépe aby co nejméně projížděli či procházeli zalesněnými úseky,“ zdůraznil Roman Žemlička.

Vlastimil Langer
Zdroj: HZS Zlínského kraje
Foto:
HZS Zlínského kraje a SDHO Kvasice a HS města Rožnov pod Radhoštěm