Kvůli požáru bytu v obci Střížovice hasiči evakuovali šest osob

24.09.2021 15:52

STŘÍŽOVICE -  K požáru bytu v zemědělském a průmyslovém areálu v obci Střížovice na Kroměřížsku došlo ve čtvrtek 23. září večer. Hasiči z okolních bytů evakuovali šest osob, nikdo nebyl zraněn, příčina vzniku požáru i výše škody je v šetření hasičů a Policie ČR.

„V 20:15 hodin jsme přijali hlášení o požáru v průmyslovém objektu. Oznamovatel nám sdělil, že došlo buď k výbuchu plynu, nebo nějaké nádrže. Bližší informace však neuvedl. Operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotkám profesionálních hasičů z požárních stanic Kroměříž i  Otrokovice a jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Kvasice. Na místo požáru jsme vyjeli celkem se třemi automobilovými cisternami a s jedním technickým chemickým automobilem,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Hasiči zjistili, že hoří v části dvoupodlažního objektu, kde jsou byty. V objektu vypnuli elektřinu a zastavili přívod vody. Ještě před zahájením hasebních prací evakuovali z dalších bytů šest osob.

„K uhašení požáru byly nasazeny dva vysokotlaké proudy vody. V bytě, kde došlo k požáru, byl nalezen pes, ale pokusy k jeho oživení nebyly úspěšné. Vnitřní prostory hasiči odvětrávali přetlakovým ventilátorem. S termokamerou pak změřili teplotu stavebních konstrukcí. Požár se nerozšířil do ostatních bytů. Došlo pouze k jejich zakouření,“ popsal Roman Žemlička s tím, že v nočních hodinách se podařilo obnovit dodávku vody a elektřiny do sousedních bytů.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje