Kvůli mrtvému muži na silnici pátrají policisté po neznámém řidiči

22.11.2022 10:40

VSETÍNSKO - V pondělí večer krátce před půl jedenáctou hodinou nalezla hlídka střežící pohraniční oblast ve Francově Lhotě zakrváceného muže ležícího na silnici. „I přes okamžitě zahájenou resuscitaci se šedesátiletého muže nepodařilo oživit a ten na místě zemřel. Vše nasvědčuje tomu, že úmrtí předcházel střet s neznámým automobilem, které řídil dosud neznámý řidič. Přesnou příčinu úmrtí ovšem objasní až nařízená soudní pitva. Kriminalisté pátrají po řidiči dosud neznámého vozidla?“ uvedl Petr Jaroš, policejní mluvčí. 
„K nehodě došlo nedaleko odbočky k místnímu kostelu, a to zřejmě v době od 21:30 hodin do 22:20 hodin. V tomto časovém úseku obcí projížděl minimálně jeden automobil a kriminalisté žádají případné svědky o informace, které by vedly k vypátrání automobilu, potažmo jeho řidiče. Je pravděpodobné, že automobil bude mít od včerejšího večera poškozenou přední část vozu,“ popsal Petr Jaroš
Řidič je podezřelý ze spáchání trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu podle policejního mluvčí hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.
Případ ve spolupráci s dopravními policisty šetří vsetínští kriminalisté, kteří zároveň žádají o spolupráci i veřejnost. Jakékoliv informace k případu přijmou policisté prostřednictvím bezplatné linky 158.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK