Květiny z výstavy Floria opět udělaly radost klientům sociálních služeb

05.05.2024 17:14

KROMĚŘÍŽ - Květiny, které byly součástí expozice na zahrádkářské výstavě Floria, i v letošním roce dělají radost klientům zařízení Sociálních služeb města Kroměříže.
„Výstaviště Kroměříž je pro město významným partnerem nejen na poli cestovního ruchu. Vážím si toho, že v rámci své činnosti nezapomíná ani na nejstarší občany města a že po loňské premiéře darování květin seniorům opět přistoupilo k této ukázkové spolupráci soukromé společnosti a neziskového sektoru,“ uvedl starosta Kroměříže Tomáš Opatrný.
Zástupci výstaviště přivezli podle mluvčí Michaely Ohlídalové do Domova pro seniory U Kašny devět druhů řezaných květin. Celkem jich bylo zhruba šest stovek.
„Bereme to jako velmi příjemný počin. Naši klienti jsou zpravidla s vysokou potřebou péče, imobilní a květiny jim udělaly radost a přiblížily krásnou akci, kterou ve městě máme,“ poznamenala Dagmar Klučková, ředitelka Sociálních služeb města Kroměříže.
„Výstaviště bude v rozdávání květin pokračovat i po skončení druhé etapy jarní Florie. Podle Ohlídalové budou další květiny rozvezeny do domovů pro seniory ve Zlínském kraji a také do nemocnic v Kroměříži a v Uherském Hradišti,“ DOPLNIL Jan Vondrášek, kroměřížský tiskový mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Kroměříž