Kulturní spolky v Otrokovicích si mohou žádat o dotaci

25.02.2021 09:50

OTROKOVICE – V těchto dnech si mohou otrokovické kulturní spolky zažádat město o dotaci na svou činnost. Částku 450 tisíc korun společně s Programem pro poskytování dotací z rozpočtu města Otrokovice v oblasti kultury v roce 2021 schválili městští zastupitelé.
„Přestože současná koronavirová situace neumožňuje pořádat kulturní akce v takové podobě jak je veřejnost zvyklá, město Otrokovice chce podporovat činnost kulturních spolků a v letošním roce pro ně vyčlenila ve svém rozpočtu 450 tisíc korun. Protože se jedná o organizace, jejichž hlavní činnost není zaměřena na dosahování zisku, město přispívá tímto způsobem na jejich kulturní aktivity,“ informovala tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„Snažím se být optimistkou a chci věřit tomu, že se začne život nás všech vracet do starých kolejí. Proto doufám, že i činnost kulturních spolků bude brzy obnovena a budou moci opět pořádat nejrůznější akce pro veřejnost,“ uvedla starostka Hana Večerková
O dotaci na činnost z programu si podle tiskové mluvčí obvykle žádá pět kulturních spolků, které mají sídlo v Otrokovicích. Aby na dotaci dosáhly, musí splňovat zákonem předepsané podmínky a kritéria.  Mimo jiné spolek nesmí být komerčně zaměřený k dosahování zisku a jeho členové musí být pouze fyzické osoby.
Peněžní prostředky mohou být poskytnuty například na provozní náklady vynaložené na hlavní činnost spolku, na cestovné, dopravu, ubytování v rámci vystoupení, soutěží, festivalů, workshopů, ale také materiálně technické zabezpečení, mzdy a honoráře lektorů apod.

Termín uzávěrky podání žádosti je 1. března.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Ilustrační foto: Archiv SNZ