Krušnou noc měli hasiči v celém Zlínském kraji

26.07.2020 14:57

HASIČI ZLÍNSKÉHO KRAJE – Na několika míste ve Zlínském kraji dnes v noci zasahovali hasiči. K dopravní nehodě osobního auta a cyklisty, ke které došlo v sobotu 25. července krátce před půlnocí v místní části Skaštice v Kroměříži vyjížděli v sobotu kroměřížští hasiči.  „Při nehodě byl zraněn cyklista, kterému hasiči do příjezdu zdravotnické záchranné služby poskytovali předlékařskou první pomoc. Těžce zraněného muže poté záchranáři odvezli do nemocnice. Silnice byla v době zásahu složek IZS neprůjezdná a hasiči místo nehody osvětlovali,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského křraje Lucie Javoříková.
Řidič po nehodě skončil se svým autem v poli s kukuřicí. Hasiči vozidlo zajistili proti v zniku požáru a zkontrolovali, zda z něj neunikají provozní kapalin.
Vsetínští hasiči krátce před jednou hodinou v noci v neděli 26. července vytahovali muže z potoka v Malé Bystřici. Naložili muže do vanových nosítek a transportovali jej do sanitního vozu.
„Po třetí hodině noční zasahovalo šest jednotek hasičů u rozsáhlého požáru stodoly v Nedašově na Zlínsku. U požáru se postupně sjeli hasiči ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín a dobrovolné jednotky z Brumova, Návojné, Valašských Klobouk a Nedašova. Při jejich příjezdu byla celá stodola v plamenech.
„Hasiči stihli na poslední chvíli zachránit psy, kteří se nacházeli v těsné blízkosti hořícího objektu a pomocí několika C proudů požár lokalizovali. Poté objekt s pomocí traktorbagru rozebrali a dohasili skrytá ohniska. Příčinou požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů,“ dodala Lucie Javoříková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z požáru stodoly: HZS Zlínského kraje