Kroměřížští strážníci zachránili muže před skokem do řeky Moravy

21.04.2020 15:01

KROMĚŘÍŽ – Skokem do řeky Moravy se údajně chtěl zbavit problémů a dluhů pětačtyřicetiletý muž v Kroměříži. Jenže mu v tom zabránila hlídka městských strážníků. A protože sebevrahovi kolovaly v krvi téměř tři promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici.

„Na základě oznámení všímavé občanky vyjela hlídka strážníků kroměřížské městské policie k lávce pro pěší, kde zastihla muže, jenž přelezl zábradlí a chtěl skočit do řeky Moravy,“ informoval dnes tiskový mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.
„Strážníci k muži pomalu přistupovali, vedli s ním nepřetržitou konverzaci a snažili se upoutat jeho pozornost. Postupně se dostali do takové blízkosti, že ho uchopili a přetáhli zpět přes zábradlí,“ popsal zásah ředitel městské policie Libor Kubiš.

Poté, co strážníci pětačtyřicetiletého muže dostali zpět na lávku, odvedli ho a posadili na lavičku na Erbenově nábřeží.
„Byl rozrušený a neustále opakoval, že ho měla hlídka nechat být, protože se mu už nechce žít, má spoustu problémů, dluhy, nikoho nemá a jeho život je úplně bezcenný, snažila se ho hlídka zklidnit,“ dodal Kubiš.
Vzhledem k tomu, že muž byl pod vlivem alkoholu a dechová zkouška u něj prokázala téměř tři promile, odvezli ho strážníci do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž