Kroměřížští strážníci zachránili chlapce, který spadl do řeky Moravy

25.02.2021 06:59

KROMĚŘÍŽ - Městská policie zachraňovala v těchto dnech v Dolních Zahradách třináctiletého hocha, který spadl do řeky Moravy. Mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek uvedl, že chlapec vyvázl bez zranění, ale byl silně podchlazený a proto ho strážníci odvezli na vyšetření do nemocnice.
„Dva chlapci si kopali na břehu řeky fotbalovým míčem, který jim po břehu sklouzl do vody. Jeden z nich se snažil míč vytáhnout, ale uklouzly mu nohy a spadl do řeky Moravy,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš.
Hlídka po příjezdu na místo viděla hocha, jak stojí v řece ponořen zhruba po prsa ve vodě a snaží se přidržovat trsů trávy rostoucích na břehu, aby ho silný proud nestrhl a neodnesl. „Břeh v tomto místě tvoří velký sráz, který navíc byl kluzký a kvůli tajícímu sněhu rozmáčený a zablácený. Jeden ze strážníků se snažil mladíka udržet u břehu dřevěnou holí, kterou našel na břehu, druhý běžel pro záchrannou vestu,“ popsal Kubiš.
Poté strážníci připoutali vestu za lano a spustili ji k chlapci, jemuž se podařilo do ní obléknout. Městští policisté poté na laně chlapce vytáhli z řeky ven. „Neměl žádné viditelné zranění, byl pouze silně podchlazený. Přesto hlídka na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Do příjezdu záchranářů strážníci poskytli promočenému chlapci azyl ve služebním vozidle. Po vyšetření si hocha převzali rodiče,“ uzavřel Kubiš.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Kroměříž

Ilustrační foto: Archiv SNZ