Kroměřížská nemocnice spouští klub, podává pomocnou ruku pečujícím

18.04.2024 15:10

KROMĚŘÍŽ - Pro pečující rodiny i jednotlivce vzniká v Kroměřížské nemocnici a.s. nové sdružení. „Takzvaný Klub podpory pečujícím, který zahájí svou činnost již 6. května, chce těm, kteří se v domácím prostředí obětavě starají o své blízké,poskytovatpocit sounáležitosti, možnost růstu a prostor pro sdílení v přátelském a intimním prostředí,“ informovala Veronika Slaměnová, tisková mluvčí nemocnice.
„Naši ideální členové jsou pečující rodiny a jednotlivci, kteří se každodenně s láskou starají o své blízké seniory. Uvědomujeme si, že tato péče je náročná nejen fyzicky, ale i emocionálně. Proto zahajujeme činnost našeho klubu, abychom jim poskytli podporu, vzdělání i prostor, kde mohou být plně otevření ve svých zkušenostech, obavách i radostech, které péče přináší,“ uvedla náměstkyně pro vzdělávání Pavla Drábková.
Na prvním setkání se budou účastníci spolu s organizátorkou kurzu a zkušenou všeobecnou sestrou Alenou Brančíkovou věnovat základním tématům ošetřovatelské péče.
„Zaměříme se především na péči o křehké seniory v domácím prostředí. Probereme základní principy a postupy, které jim pomohou v každodenní péči o jejich blízké. Bude to skvělá příležitost nalézt odpovědi na různé otázky, které každého z nich v této oblasti mohou zajímat,“ doplnila Drábková s tím, že setkání budou probíhat dvakrát měsíčně a jsou navržena tak, aby vyhovovala jak základním, tak specifickým potřebám pečujících.
„Při každém setkání se mohou účastníci těšit na nové informace, praktické rady a příležitost sdílet své zkušenosti s ostatními, kteří procházejí podobnou životní etapou. Chceme, aby mysleli na to, že ve vzájemné podpoře je síla,“ uzavřela Drábková.

Podrobné informace naleznou zájemci na webových stránkách Kroměřížské nemocnice a.s. www.nem-km.cz v sekci Pro pacienty.
Vlastimil Langer
Zdroj: Kroměřížská nemocnice

Ilustrační foto: Archiv SNZK