Kroměřížská nemocnice se stala dějištěm projektu studentky oboru zaměřeného na multimédia

26.11.2022 09:14

KROMĚŘÍŽ - Dění v nemocnici neláká pouze studenty zdravotnických oborů. „V rámci tvorby dokumentu Osobnosti si totiž Kroměřížskou nemocnici a.s. vybrala studentka třetího ročníku Střední školy oděvní a služeb Barbora Polášková, která svůj projekt zpracovává na dětském oddělení,“ uvedla Veronika Slaměnová, tisková mluvčí nemocnice.
„Ve třetím ročníku zpracováváme dokument Osobnosti, v rámci něhož si máme vybrat a nafotit zajímavého člověka. Jedná se o deset fotografií, které budou vystihovat danou osobnost,“ vysvětlila studentka multimediálního oboru. Její rozhodování přitom netrvalo dlouho a o projektu měla jasnou představu dávno.
„Už když nám na začátku roku ve škole řekli, že v listopadu máme fotit tento dokument, mým cílem bylo, že bych chtěla nafotit nějakého lékaře či lékařku. Rozhodla jsem se proto oslovit právě pediatrii ve vaší nemocnici, se kterou jsem měla zkušenosti jako pacientka. Když jsem zde před rokem ležela, byli tam doktoři a doktorky ochotní. A protože mě zajímalo, co všechno příprava na toto povolání znamená a jak to na pediatrii chodí, byla volba jasná,“ doplnila Polášková s tím, že chtěla v minulosti zdravotnickou školu studovat, ale rozhodnutí nakonec padlo pro jiný obor.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Kroměřížská nemocnice a. s.