Kroměříž přivítá nový rok ohňostrojem na Hanáckém náměstí

30.12.2021 07:20

KROMĚŘÍŽ - Po roční odmlce se Kroměřížané znovu dočkají organizované oslavy příchodu nového roku na Hanáckém náměstí. Program však bude s ohledem na epidemii koronaviru zahrnovat pouze ohňostroj, který začne 31. prosince v 19 hodin. „S ohledem na platná opatření proti šíření nákazy se ale neuskuteční původně plánovaný koncert rockové skupiny, hrát bude jen reprodukovaná hudba, a nebudou k dispozici ani stánky s občerstvením,“ informoval Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.

 „Jsem rád, že můžeme alespoň takto společně přivítat rok 2022. A že zejména děti nepřipravíme o ohňostroj. Chtěl bych ale apelovat na všechny účastníky, aby dodržovali platná opatření, zejména mysleli na rozestupy, případně si nasadili roušku, pokud budou v kontaktu s jinými lidmi než s členy vlastní domácnosti,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Akci, která po ohňostroji bude ukončena, pořádá Dům kultury v Kroměříži a město Kroměříž.

Organizované oslavy příchodu nového roku nebyly v Kroměříži dříve obvyklé, lidé se scházeli spontánně na Velkém náměstí. Velký ohňostroj se konal několikrát v 90. letech na Velkém náměstí, slavil se jím také příchod nového milénia a v roce 2013 zpestřil oslavy 750. výročí založení města. V letech 2017 a 2019 se lidé těšili z ohňostroje na Hanáckém náměstí. V letech, kdy ohňostroj nepořádala radnice, Velké náměstí rozzářila pyrotechnika, kterou přinesli sami občané.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž