Kroměříž připravuje o prázdninách opravy ve školách za zhruba devět milionů korun

07.07.2021 14:37

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice chystá o letních prázdninách opravy ve školách za zhruba devět milionů korun. Letos se v žádné škole nepřipravuje velká akce za několik milionů korun, náklady se pohybují většinou ve statisících korun.
 „Pracovat se ale bude v každé městem zřizované škole, všude je plánovaná minimálně revize a běžná údržba,“ poznamenala místostarostka Daniela Hebnarová.

V Mateřské škole Žižkova se chystá oprava sociálních zařízení za téměř půl milionu korun a stavební úpravy v MŠ Kollárova budou stát asi 370 tisíc korun. Základní škola Zachar opraví asi za 1,5 milionu korun elektroinstalaci v budově školy, ZŠ U Sýpek za 350 tisíc korun vymění oplocení hřiště a ZŠ Slovan za 500 tisíc korun opraví okapové chodníky kolem školy, upraví školní pozemek a za 200 tisíc korun opraví kotelny. V ZŠ Komenského náměstí budou za půl milionu korun opravovat kotelnu a za 200 tisíc korun učebny fyziky a chemie.

Na městem zřizovaných základních školách jsou přes léto plánovány práce celkem za 5,7 milionu korun a v mateřských školách zhruba za 3,2 milionu korun. „Jedná se například také o opravy elektroinstalace, podlah, oken, malování, opravy osvětlení a hracích prvků na školních zahradách nebo o výměnu dveří a radiátorů,“ uvedl vedoucí radničního odboru školství, mládeže a sportu Jiří Pánek.
Kroměřížská radnice je zřizovatelem osmi mateřských a šesti základních škol.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Kroměříž

Ilustrační foto: Archiv SNZ