Křižovatka ve Valašských Kloboukách-Sychrově je bezpečnější

20.11.2022 15:24

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Přehlednější a bezpečnější se stala po stavební úpravě křižovatka krajských silnic III. třídy v lokalitě Sychrov ve Valašských Kloboukách. Ředitelství silnic Zlínského kraje zde upravilo křižovatku a zhruba 300 metrů vozovek, město se postaralo o obrubníky, chodník a nové autobusové zastávky. Zhotovitelem stavby byla firma Správa a údržba silnic Zlínska, s. r. o. Konečná cena za tuto zakázku činí 3,635 milionu korun (vč. DPH).„Stavební úprava spočívala v obnově krytových vrstev vozovek v tloušťce 10 centimetrů. Šířka vozovky byla sjednocena na sedm metrů s normovým rozšířením ve směrových obloucích. Cílem stavební úpravy bylo usměrnění dříve rozlehlé a nepřehledné křižovatky. Přebytečné zpevněné plochy byly rekultivovány. Lokálně rozšířen byl pravý jízdní pruh, aby umožňoval odbočení těžkých nákladních vozidel do areálu střediska SÚS Zlínska a společnosti Eurocorp,“ uvedl Vojtěch Cekota, tiskový pracovník ŘSZK. V rámci stavby došlo k obnovení propustku pod silnicí III/4943. Odvodnění povrchu vozovky je zajištěno podélným a příčným spádem. Bylo obnoveno svislé a vodorovné dopravní značení.
Souběžně se stavbou ŘSZK probíhala stavba zajišťovaná a financovaná městem Valašské Klobouky. V rámci stavby tohoto investora byl vybudován chodník podél silnic, místo pro přecházení, byl zřízen nový zelený pás mezi chodníkem a silnicí.
Město položilo betonové obruby, zajistilo terénní úpravy za obrubou a za chodníkem, stavební úpravy připojení účelových komunikací a sjezdů k silnici včetně jejich odvodnění a příslušného dopravního značení.
Stavbu financoval Zlínský kraje prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce a dopravní omezení zde začaly v červenci.

Vlastimil Langer
Zdroj:
Ředitelství silnic Zlínského kraje

Foto: Vojtěch Cekota