Kriminalisté z Otrokovic vypátrali zloděje motocyklu

22.07.2022 10:12

OTROKOVICE - Koncem dubna přijali policisté z Otrokovic trestní oznámení o krádeži motocyklu značky Suzuki v hodnotě asi dvacet tisíc korun, který byl zaparkovaný na parkovišti u panelového domu v Otrokovicích a uzamčený lankovým zámkem. Policisté začali pátrat po pachateli.
„Po třech dnech jim oznámila provozovatelka restaurace v Otrokovicích, že ráno při úklidu zjistila, že vzadu za restaurací stojí za plachtou přikrytý motocykl, ke kterému se nikdo nehlásí. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná právě o ukradený motocykl. Vrátili ho majiteli a dál pátrali po zloději. Po pár dnech prověřování zjištěných informací a vyhodnocování stop už tušili, kdo je pachatelem krádeže,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Podezřelý muž se při výslechu ke svému jednání přiznal. Sdělil, že je ve finanční nouzi a napadlo ho, že si prodejem motocyklu přivydělá nějaké peníze. Motocykl v průběhu noci odtáhl ze zaparkovaného místa a uschoval ho pod plachtu vzadu za restaurací, kde si ho chtěl později vyzvednout. Po pár dnech si to rozmyslel a tvrdil, že si motocykl jenom vypůjčil.
Třicetiletý muž žijící v Otrokovicích byl již osmkrát soudně trestaný, nyní je podezřelý z trestného činu krádež, za který mu hrozí další trest odnětí svobody, tentokrát až na dva roky.   
„Kriminalisté z Otrokovic mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádež, protože koncem dubna odcizil motocykl zaparkovaný u panelového domu v Otrokovicích, uschoval ho na jiném místě a chtěl ho později prodat a přijít k penězům. O jeho vině rozhodne soud,“ uzavřela policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje