Kriminalisté rozkryli síť dealerů drog

25.11.2021 09:30

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Osm dealerů drog zadrželi policisté minulý týden na různých místech ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Při domovních prohlídkách krajští kriminalisté z týmu toxi zajistili téměř 700 g pervitinu. Všech osm zadržených obvinili z trestného činu na úseku toxikomanie, čtyři z nich jsou stíháni vazebně. 

„Hlavním pachatelem ze skupiny dealerů je jedenačtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska, který nakupoval ve velkém pervitin v Ostravě a prodával ho dalším dealerům. Ostatní obvinění, mezi nimi i čtyři ženy, jsou ve věku od 29 do 56 let a pocházejí ze Zlínska, Uherskohradišťska a Ostravska,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.
Zadržení osob provedli policisté ze zásahové jednotky z Brna a Ostravy. Při domovních prohlídkách krajští kriminalisté zajistili téměř 700 g pervitinu, digitální váhy, injekční stříkačky, finanční hotovost v řádech statisíců korun a další věci určené k distribuci pervitinu. Nejvíce pervitinu zajistili kriminalisté v bytě v Ostravě.  

„Většina obviněných jsou uživatelé pervitinu a v minulosti byli za drogovou trestnou činnost opakovaně trestáni. Drogu distribuovali především ve Zlínském kraji a podle kriminalistů rozdistribuovali za půl roku nejméně čtyři kg pervitinu, přičemž gram drogy prodávali za 1 000 až 1 500 korun. Nejaktivnější z nich se živili pouze prodejem drog a nikde nepracovali. Jejich trestná činnost byla sofistikovaná a důmyslně promyšlená tak, aby policistům znesnadnili jejich odhalení,“ sdělila policejní mluvčí.  

Vyšetřovatel krajských kriminalistů všech osm osob obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Obviněným hrozí v závislosti na rozsahu spáchané trestné činnosti vězení v rozmezí od pěti do 12 let, čtyři obvinění jsou stíháni vazebně, zbytek na svobodě. Jeden z obviněných byl navíc covid pozitivní a tato skutečnost kriminalistům ztěžovala práci. Nyní je kvůli onemocnění ve speciálním režimu i ve vazbě. Krajští kriminalisté na případu nadále pracují,“ uzavřela Lenka Javorková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje