Kriminalisté odložili vyšetřování vraždy novorozence v Kroměříži

24.02.2023 14:18

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - V předešlých dnech ukončili krajští kriminalisté vyšetřování loňské květnové vraždy novorozence v Kroměříži.
„V souvislosti s tímto činem jsme omezili na svobodě dvě podezřelé osoby. Vyšetřovatel případ odložil podle §159a odst. 1 trestního řádu, neboť se nepodařilo nalézt plod dítěte a nebyly tak naplněny znaky trestného činu. Rovněž se nezjistilo, zda se dítě narodilo živé nebo mrtvé,“ informovala dnes Simona Kyšnerová, krajská policejní mluvčí.
V Květnu loňského roku oznámil policii jeden z lékařů kroměřížské nemocnice, že se k nim dostala pacientka po právě prodělaném porodu, která u sebe neměla dítě. Žena krátce po ošetření z nemocnice na svou žádost odešla. „Ihned po oznámení jsme po rodičce začali pátrat. Čtyřiadvacetiletou ženu i jejího druha jsme následně omezili na osobní svobodě,“ vrátila se k případu policistka.
Případ si převzali krajští kriminalisté, kteří několik hodin čerstvě narozené dítě hledali. Prohledávali okolí domu, kontejnery i kanalizaci. V bytě ženy ve večerních hodinách provedli domovní prohlídku. Novorozeně se však najít nepodařilo.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZK