Kriminalisté obvinili převaděčku migrantů ze dvou zločinů

18.10.2023 08:12

ZLÍNSKO - Ze zločinů organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a obecné ohrožení obvinili včera odpoledne zlínští kriminalisté dvaatřicetiletou cizinku žijící v Praze, která v pondělí 16. října pod vlivem drog ujížděla policistům na Zlínsku s dodávkou plnou migrantů. Podali návrh na její umístění do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněné ženě až osmiletý trest odnětí svobody.
„V přepravním prostoru určeném pro převoz sedmi osob převážela přes hranice sedmnáct mužů, migrantů za předem stanovenou odměnu. Při své nebezpečné jízdě vydala v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nejen všechny převážené osoby, ale také osoby cestující v protijedoucích vozidlech a další účastníky silničního provozu. Jela nepřiměřenou rychlostí, přejížděla do protisměru, nebezpečně přejížděla a způsobila dopravní nehodu, od níž ujela,“ připomněla dnes Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Cizinka není držitelkou řidičského oprávnění. Policisté zjistili, že je na ni vydán zatykač pražským soudem a bylo po ní vyhlášeno celostátní pátrání kvůli majetkové trestné činnosti. V rejstříku trestů má jeden záznam.
„Při ohledání vozidla našli policisté mimo jiné bílou krystalickou látku v sáčku, několik dalších registračních značek jiných států a 120 euro v hotovosti. Žena se přiznala, že před jízdou užila pervitin,“ dodala mluvčí.
Všechny zajištěné cizince převezli policisté z cizinecké policie v úterý 17. října dopoledne na hraniční přechod se sousedním státem, odkud k nám přicestovali a vrátili je zpět.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje