Kriminalisté dopadli zloděje kol a dámské peněženky

28.08.2020 12:33

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V předešlých dnech obvinili uherskohradišťští kriminalisté z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šestadvacetiletého muže. Nyní mu hrozí až dvouleté vězení.

„Obviněný se během uplynulých čtyř měsíců dopustil v Uherském Hradišti pěti krádeží. Ve čtyřech případech odcizil na různých místech ve městě jízdní kola, která byla obvykle uzamčena ve stojanech. Majitelům těchto dopravních prostředků tak způsobil škodu za třináct tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Svoji statistiku si mladík vylepšil krádeží peněženky. V obchodě s potravinami využil nepozornosti nakupující ženy a z kabelky, kterou měla zavěšenou na nákupním vozíku, jí peněženku vzal. Poté prodejnu nepozorovaně opustil. Peněženku pak prohledal, peníze si ponechal, osobní doklady a platební kartu i s peněženkou zahodil. Majitelce způsobil škodu jedenáct tisíc korun.

„Při vyšetřování navíc vyšlo najevo, že obviněný odcizil další dvě kola. Ke krádežím mělo dojít během května až června v ulici 28. října před zdravotním střediskem a před obchodním domem Kaufland. V obou případech odcizil bílé trekové jízdní kolo značky Kellys. Jejich majitelé však krádež na policii neoznámili. Žádáme je proto, aby se nám ozvali. Zavolat nám mohou na bezplatnou linku 158 nebo na telefon 974 678 651,“ obrací se na poškozené  policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ