Krátkodobé změny v MHD v době Barum Czech Rally v závěru srpna

24.08.2022 10:07

ZLÍN - Dopravní společnost Zlín – Otrokovice zveřejňuje souhrnné informace o změnách v provozu MHD v souvislosti s pořádáním motoristické soutěže Barum Czech Rally ve dnech 26. – 28. srpna.
Významným zásahem do fungování systému MHD ve Zlíně bývá v posledních letech pořádání městské rychlostní zkoušky motoristické soutěže Barum Czech Rally. Je doprovázena několikahodinovou úplnou uzavírkou Gahurovy ulice, což je hlavní přístupová komunikace na největší zlínské sídliště Jižní Svahy. Letos se tak stane v pátek 26. srpna.
„Během městské rychlostní zkoušky Barum Czech Rally bude v pátek 26. srpna v době od 16.30 do 24.00 hodin a ještě i hodinu po půlnoci v sobotu uzavřena pro veškerý provoz včetně MHD Gahurova ulice, a to od zastávky U Zámku po křižovatku s ulicí K Pasekám. Motoristům i MHD bude sloužit objízdná trasa po třídě Tomáše Bati do Prštného, kolem hypermarketu Albert, podél Dřevnice ulicí Nábřeží a na křižovatku Gahurova – K Pasekám. Obsluhovány nebudou zastávky MHD U Zámku a Čepkov,“ uvedl Vojtěch Cekota, tiskový mluvčí dopravní spollečnosti.
Mapy odkloněných a náhradních tras včetně jízdních řádů budou k dispozici na internetových stránkách www.dszo.cz, tištěné jízdní řády náhradní dopravy budou vyvěšeny na zastávkách.

Po skončení městské rychlostní zkoušky rally posílí DSZO v nezbytném rozsahu přepravní kapacitu na linkách ze Zlína do Otrokovic a také na sídliště Jižní Svahy a k Baťově nemocnici, aby se všichni diváci mohli dostat i v pozdních večerních hodinách městskou dopravou do svých domovů.
Kyvadlová doprava sveze v neděli zájemce bezplatně do míst rychlostních zkoušek
Na náklady pořadatelů Barum rally zajistí DSZO v neděli 28. srpna po celý den kyvadlovou autobusovou dopravu od Sportovní haly do Želechovic nad Dřevnicí, přičemž tento autobus bude zastavovat na vybraných zastávkách linky 12. Cestující se uvedenými spoji dostanou bezplatně do blízkosti rychlostních zkoušek rally. Tento autobus bude jezdit přibližně jednou za 45 minut; první s příjezdem do Želechovic cca v 9 hodin, poslední odjezd z Želechovic v 18:15.
„Podobně zajistí DSZO v neděli kyvadlovou autobusovou dopravu také na Maják a Kudlov. Autobusy zastaví na Náměstí Práce, Školní, Náměstí Míru, Náměstí Práce, U Majáku, Lesní hřbitov, Kudlov-U Pomníku padlých, Kudlov-točna. První příjezd na Kudlov přibližně v 8:20, poslední odjezd z Kudlova v 17:40. Spoje pojedou každých 40 minut v časech, kdy bude potřeba navážet diváky tam nebo zpět,“ poznamenal Vojtěch Cekota.
Jízdní řády obou doplňkových linek budou zveřejněny na internetu (na stránkách www.dszo.cz) a dále na všech zastávkách, které budou těmito linkami obsluhovány.

V neděli nebude průjezdná silnice v Jaroslavicích
V neděli 28. srpna se musí cestující připravit v souvislosti s Barum Czech Rally na dočasné uzavření silnice, která prochází místní částí Jaroslavice, což se dotkne provozu autobusové linky MHD č. 31. Autobusy se budou otáčet na zastávce Jaroslavice-náves. Navazující úsek linky na konečnou Jaroslavice-točna bude po dobu konání rally (přibližně od 7 do 19 hodin) bez obsluhy.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Dopravní společnost Zlín-Otrokovice