Krajští radní si prohlédli investice ve školství a v muzeu na Kroměřížsku

24.01.2021 09:16

ZLÍNSKÝ KRAJ – Další výjezd po probíhajících krajských investičních akcích, tentokrát z oblasti kultury a školství na Kroměřížsku, absolvovala radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová, zodpovědná za oba resorty, a Zbyněk Fojtíček, který má ve své kompetenci investice.
„V Muzeu Kroměřížska se noví zástupci Zlínského kraje seznámili s ředitelkou organizace Martinou Miláčkovou a hovořili o spravovaném majetku a plánovaných investicích muzea.
Navštívili také čtyři střední školy:  Obchodní akademii Kroměříž, kde ředitel Mojmír Šemnický představil záměr na vybudování počítačové učebny,“ uvedla Helena Mráčková z oddělení komunikace a vztahů s veřejností.
V doprovodu ředitele Michala Pospíšila si potom prohlédli Střední průmyslovou školu mlékárenskou, kde je připravena výměna oken, zateplení a oprava kotelny. Podívali se také do prostor Střední školy hotelové a služeb, kterou vede Ivana Hašová, a seznámili se rovněž se zamýšlenou kompletní rekonstrukcí půdy Vyšší odborné školy pedagogické a sociální a Střední pedagogické školy Kroměříž, kde mají vzniknout nové učebny. Záměr radním přiblížila ředitelka Jana Vítková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj