Krajští radní schválili stříkačky lékařům a odměnu studentům za pomoc v pandemii

25.11.2021 15:09

ZLÍNSKÝ KRAJ – Finanční a materiální podporu v souvislosti s pandemií projednali krajští radní. Potřetí v řadě schválili darovací smlouvu na zdravotnický materiál pro praktické lékaře, současně se shodli na poskytnutí individuální dotace pro Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, která se zapojila do pomoci Krajské hygienické stanici.

„Rada Zlínského kraje schválila darovací smlouvu, na jejímž základě budou darovány sety injekčních stříkaček a jehel Sdružení praktických lékařů České republiky, z. s., k zajištění vakcinace proti nemoci COVID-19,“ řekla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.

„Z důvodu snížení administrativní zátěže a zrychlení očkování darujeme stříkačky a jehly praktickým lékařům na území Zlínského kraje už potřetí. Tentokrát jde o 200 tisíc kusů v hodnotě 600 tisíc korun. Jsme jediný kraj, který takovou podporu praktikům poskytuje,“ uvedl hejtman Radim Holiš. Věc musí ještě projednat krajští zastupitelé na zasedání 13. prosince.

Rada Zlínského kraje také schválila individuální dotaci ve výši 500 tisíc korun pro Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně. S ohledem na zhoršující se epidemickou situaci se do pomoci Krajské hygienické stanici Zlínského kraje od 2. listopadu opět zapojili studenti univerzity, kteří pomáhají s trasováním osob v rámci chytré karantény.
„Dotace je určena na pokrytí nákladů spojených s provozem call centra, které bude v provozu podle aktuální potřeby, a odměnu studentů a zaměstnanců univerzity, kteří se do trasování zapojili,“ doplnil hejtman.

Telefonáty v rámci trasování osob pomáhá Krajské hygienické stanici odbavovat také desítka zaměstnanců Krajského úřadu Zlínského kraje.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj