Krajští radní schválili opravy ve školách

05.08.2022 11:27

ZLÍNSKÝ KRAJ – Tři investiční záměry na školách, jejichž zřizovatelem je Zlínský kraj, schválili krajští radní. Všechny se uskuteční ještě v letošním roce a vyžádají si celkové náklady ve výši 4,3 milionu korun.
„V Tauferově střední odborné škole veterinární Kroměříž proběhne komplexní oprava odborné učebny laboratorní techniky. Vybudována byla před více než šedesáti lety a je tak už morálně i funkčně zastaralá. Slouží k teoretické i praktické přípravě žáků,“ uvedla Soňa LIčková, krajská tisková mluvčí.
„K opravě učebny se přistoupí i proto, že její původní řešení a elektroinstalace by neumožňovaly bezpečné a funkční využití nového přístrojové vybavení, které se škole podařilo pořídit v rámci projektů. Jedná se například o hematologický a biochemický analyzátor, centrifugy nebo studentské mikroskopy,“ sdělil Zbyněk Fojtíček, krajský radní zodpovědný za oblast investic. Celkové náklady: 1,459 milionu korun.
Ve Střední škole průmyslové, hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště projde rekonstrukcí WC ve vstupní hale a také v prvním podzemním podlaží budovy Z. Instalovány zde budou jak nová sanitární keramika a technika, tak nové obklady a dlažby. Vyměněny rovněž budou rozvody vody. Celkové náklady: 1,800 milionu korun.
V areálu Středního odborného učiliště Uherský Brod na ulici Vazová bude rekonstruována ležatá a částečně i vertikální kanalizace, která je poškozena stářím a je místy neprůchozí. Kanalizace bude zprůchodněna tak, aby odpadní vody z objektu učiliště mohly bez problémů odtékat do venkovní a následně centrální kanalizace. Celkové náklady: 1,050 milionu korun.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZ