Krajští radní podpořili 87 akcí v oblasti mládeže a sportu

31.08.2021 09:00

ZLÍNSKÝ KRAJ – Přidělení dotací v celkové výši dva miliony korun na jednorázové projekty v oblasti mládeže a sportu schválili radní Zlínského kraje. Tato částka bude rozdělena mezi celkem 87 žadatelů. Část dotací musí ještě schválit také krajské zastupitelstvo.
„Prostřednictvím tohoto krajského dotačního programu chceme pomoci zvýšit sportovní úroveň dětí a mládeže i nabídku volnočasových aktivit ve Zlínském kraji. Podporovány tak jsou například běžecké a cyklistické závody, fotbalové, hokejové, tenisové turnaje, taneční soutěže, motoristický sport, ale i vědomostní soutěže a olympiády mládeže. O dotaci na pořádání akce si mohou zažádat právnické osoby vyjma obcí a svazků obcí a také organizací zřizovaných Zlínským krajem,“ informoval radní Zlínského kraje Jiří Jaroš, který má oblast mládeže a sportu ve své gesci.
„Tentokrát byly mimo jiné podpořeny Běh na Svatý Hostýn, Bikemaraton Drásal, Přebor Zlínského kraje v bowlingu, Valašská rally, Mistrovství ČR v ploutvovém plavání a rychlostním potápění mládeže nebo Dějepisná soutěž studentů gymnázií,“ upřesnila krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
Radní Zlínského kraje zároveň doporučili krajskému zastupitelstvu schválit podporu tří milionů korun hokejovému klubu PSG Berani Zlín, který je využije pro svoji sportovní a provozní činnost.

Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj