Krajský úřad Zlínského kraje v soutěži rovných příležitostí obsadil druhou příčku

09.12.2023 11:09

ZLÍNSKÝ KRAJ – Institut pro veřejnou správu Praha a Ministerstvo vnitra ČR ve spolupráci s Úřadem vlády ČR letos vyhlásily už 17. ročník soutěže Úřad na cestě k rovnosti. Krajský úřad Zlínského kraje v ní obsadil stříbrnou pozici.

„Soutěž je zaměřena na monitoring a podporu rovnosti žen a mužů na úřadech veřejné správy na obecní, městské i krajské úrovni. Tématem letošního ročníku bylo, jak řeší genderovou diskriminaci na pracovišti a jakým způsobem pomáhají ženám ohroženým sociálním vyloučením,“ přiblížila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

 „Snažíme se naplňovat poslání společensky odpovědné instituce nad rámec formálních povinností úřadu veřejné správy. Naši zaměstnanci se pravidelně zapojují a sami organizují řadu akcí, které pomáhají zlepšovat životy sociálně znevýhodněných lidí. Každoročně pořádáme Zdarmáček, tedy sbírku oblečení, hraček a dalších potřeb pro děti předevšímze samoživitelských rodin. Spolupracujeme s Potravinovou bankou, pro kterou pořádáme například sbírku školních potřeb a vybíráme pro ni potraviny či drogerii. Na začátku prosince každoročně v Baťově mrakodrapu organizujemedobročinný jarmark, kde své výrobky nabízejí sociální podniky a chráněné dílny,“ uvedla ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje Jitka Hlavačková.

Vyhlašovatelé soutěže při hodnocení vycházeli mimo jiné ze strategií, cílů a opatření, která mají úřady stanovena v oblasti rovných příležitostí žen a mužů a v oblasti podpory slaďování rodinného, pracovního a osobního života.

V loňském ročníku soutěže obsadil Krajský úřad Zlínského kraje třetí příčku. Letos si tedy o jednu pozici polepšil. První místo získal Magistrát hlavního města Prahy, třetí skončil Krajský úřad Olomouckého kraje.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj