Kraj vypsal soutěž na novou grafiku Magazínu 21

20.03.2021 12:19

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zatraktivnění podoby krajského Magazínu 21 je důvodem, proč se Rada Zlínského kraje rozhodla vyhlásit soutěž na grafický návrh tištěného periodika vydávaného každý měsíc nákladem 260 000 výtisků.
„Kromě nabídky zajímavého a informačně bohatého tematického obsahu chceme inovovat také celkový vzhled magazínu tak, aby získal moderní a dynamickou tvář a byl atraktivním zpravodajem pro všechny naše občany. Nejlepší návrhy budou finančně oceněny,“ řekl hejtman Radim Holiš.
„Hodnotící komise, v níž zasednou členové krajské rady, specialisté na komunikaci i externí odborníci na grafický design, budou posuzovat především originalitu a nadčasovost doručených návrhů, typografickou čistotu a přehlednost,“ sdělil krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
Autor vítězného návrhu získá odměnu 20 000 korun, za 2. místo kraj vyplatí 15 000 a za 3. místo 10 000 korun. Vítězi navíc kraj jednorázově proplatí 30 000 korun za licenci k výhradnímu způsobu použití návrhu.
„Soutěž je vyhlášena jako veřejná a jednokolová a všechny náležitosti, které musí návrh obsahovat, jsou podrobně popsány v podmínkách zveřejněných na webu Zlínského kraje,“ sdělila Jitka Hlavačková, vedoucí Odboru Kancelář hejtmana.
Lhůta pro dodání návrhů je stanovena na 26. dubna. V nové podobě začne magazín vycházet od léta 2021.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj