Kraj vyplatí přes dva miliony korun na podporu sociálně zdravotních projektů

06.04.2022 11:02

ZLÍNSKÝ KRAJ – Radní Zlínského kraje schválili udělení dotací organizacím, které peníze využijí na sociálně zdravotní aktivity. „Na 53 projektů kraj poskytne finance ve výši 2 132 000 korun, podporu dalším čtyřem projektům ve výši 164 tisíce korun ještě musí schválit krajští zastupitelé. Celkem tak kraj z Programu na podporu sociálně zdravotních aktivit rozdělí 2, 296 milionu korun,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Peníze půjdou na projekty, které mají smysl a pomohou rodinám s dětmi i seniorům. Mezi podpořenými aktivitami je například rehabilitační a rekondiční cvičení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, cvičení pro rodiče s dětmi, kurzy jógy, canisterapie, či vzdělávací akce pro seniory. Dotace směřují i k dárcům krve, tedy na jejich oceňování a propagaci dárcovství,“ upřesnila Hana Ančincová, statutární náměstkyně hejtmana pro sociální oblast.

Žádosti o dotace mohli zájemci posílat na Krajský úřad Zlínského kraje do 14. února. Celkem bylo doručeno 59 žádostí, z nichž dvě nesplnily podmínky žádosti. Poskytnutí dotací na čtyři projekty ještě budou schvalovat zastupitelé na svém příštím zasedání 2. května.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj