Kraj uvolní čtyři miliony pro hasiče, horskou službu i červený kříž

24.01.2024 09:25

ZLÍNSKÝ KRAJ – Vedení Zlínského kraje schválilo finanční podporu hasičům, Horské službě v Beskydech a zlínské pobočce Českého červeného kříže. Kraj jim letos přispěje na vybrané aktivity téměř čtyři miliony korun.

„Částku 2,5 milionu korun kraj rozdělí mezi všechna čtyři okresní sdružení hasičů v kraji. Tyto finance pomohou pokrýt jejich činnost a organizaci akcí včetně těch s nadregionálním významem. Půl milionu korun obdrží Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska na nákup osobních vozidel pro zabezpečení činnosti a akcí dobrovolných hasičů v okrese Uherské Hradiště a Kroměříž,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Práce nejen hasičů, ale i dalších záchranných složek, si ve vedení kraje nesmírně vážíme, a proto je dlouhodobě podporujeme. Aktuálně přispějeme například Horské službě v Beskydech částkou 200 tisíc korun. Stejný obnos od nás dostanou krajští profesionální hasiči na pořádání cvičení integrovaného záchranného sytému, údržbu zásahových oděvů a další jejich potřeby," uvedl hejtman Radim Holiš.

Kromě toho uvolní Zlínský kraj také 50 tisíc korun pro Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín, který peníze použije na zvýšení akceschopnosti svých čtyř humanitárních jednotek v kraji. Obdobnou podporu od Zlínského kraje získávají výše jmenované subjekty každoročně už od roku 2003.
Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZK