Kraj schválil odměnu pro školitele začínajících kolegů

06.02.2022 16:36

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj vůbec poprvé finančně odmění pracovníky v nemocnicích, kteří se podílí na rozvoji a zaškolení nových zaměstnanců a studentů zdravotnických škol v rámci odborných praxí. „Pro vyplácení odměn těmto takzvaným školitelům poskytne kraj formou dotací více než 11 milionů korun. Věc musí schválit ještě krajské zastupitelstvo,“ sdělila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Přišli jsme s touto novinkou, protože nemocnice díky tomu budou moci lépe ocenit ty, kteří se fakticky věnují vzdělávání a zaučování mladých kolegů, ať už z řad absolventů, lékařů, sester nebo stážistů. Kvalitu stáží a začátků praxe ve zdravotnictví považujeme za důležitou součást dlouhodobé stabilizace personálu v našich nemocnicích,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová s tím, že odměněni budou také zaměstnanci, kteří se přímo podílejí na náborových aktivitách nemocnic cílených na studenty.
Předpokládá se, že díky práci podpořených školitelů by v uvedených nemocnicích mohlo být letos proškoleno až 180 absolventů a 548 studentů škol.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj

Ilustrační foto: Archiv SNZ