Kraj podpoří Family Point a Senior Point Zlín

28.08.2022 11:21

ZLÍNSKÝ KRAJ – Rada Zlínského kraje schválila poskytnutí individuální dotace ve výši 75 tisíc korun pro Nízkoprahové středisko Family Point a Senior Point Zlín na činnost obou těchto pracovišť.
„Tato střediska jsou jediným zařízením svého typu ve Zlínském kraji a jako kontaktní, informační a poradenská místa přímo v centru krajského města jsou využívána jak občany Zlína, tak i obyvateli širšího regionu. Poskytují bezpečné zázemí rodinám s malými dětmi, kde je možné například pohodlně přebalit a nakrmit miminka. Senioři zde zase využívají počítač s internetem a získávají radu a podporu v různých životních situacích,“ vysvětlila význam Family Pointu i Senior Pointu statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová zodpovědná za sociální oblast a dodala, že obě střediska významně spolupracují na rozvíjení komunitních mezigeneračních aktivit.
„Individuální dotace Zlínského kraje je určena jako příspěvek kraje na dofinancování potřebných výdajů obou pracovišť,“ doplnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZ