Kraj ocenil pracovníky sociálních služeb

28.09.2022 10:38

ZLÍN – Aktivita, obětavost, svědomitost, pečlivost a velká míra empatie. To jsou vlastnosti společné všem osmi lidem, kteří získali ocenění ve 13. ročníku ankety Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje pro rok 2022. Jsou jimi Valentyn Aleksyeyevets, Jana Blahová, Drahomíra Kunčarová, Lucie Salamonová, Adéla Vitteková, Miluše Makyčová, Věra Mikulová a Václava Plánková. Do Baťovy vily jim přišli osobně vzdát hold představitelé Zlínského kraje náměstkyně hejtmana Olga Sehnalová a radní Jiří Jaroš.
„O co křehčí jsou ti, kterým jsou sociální služby určeny, o to silnější musí být osobnosti, které tuto péči poskytují. Je to práce nedocenitelná, a proto vám chceme tímto způsobem veřejně poděkovat,“ řekla jménem Rady Zlínského kraje náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví Olga Sehnalová.
„Cílem této pravidelně se opakující ankety je vyznamenat vybrané zaměstnance za jejich mimořádný přístup k práci v sociálních službách. Zároveň chceme připomenout, jak vysoké nároky na člověka tato profese klade v mnoha směrech a poukázat na její společenský význam, jejíž potřebnost bude sílit s ohledem na stárnutí populace,“ konstatovala statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, která zodpovídá za sociální resort a z akce v Baťově vile se musela neplánovaně omluvit kvůli důležitému jednání s ministerstvem.
Na základě zveřejněné výzvy bylo na krajský odbor sociálních věcí doručeno 17 návrhů. Typak vyhodnotila komise, v níž figurovali zástupci kraje i poskytovatelů sociálních služeb. Z nominovaných kandidátů vybrali osm laureátů, přičemž pět z nich převzalo ocenění Pracovník roku v sociálních službách Zlínského kraje pro rok 2022 a třem bylo uděleno Mimořádné ocenění Rady Zlínského kraje.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj