Kraj ocenil mladé sportovce za úspěšnou reprezentaci na letní olympiádě dětí a mládeže

22.09.2022 08:13

ZLÍNSKÝ KRAJ - V úterý 20. září zavítali do Baťova mrakodrapu, sídla Zlínského kraje, mladí sportovci, kteří kraj reprezentovali na Hrách X. letní olympiády dětí a mládeže. Konala se od 26. do 30. června v Olomouckém kraji. „Výpravu Zlínského kraje tvořilo 307 osob, z toho 257 sportovců, 47 trenérů a 3 vedoucí. Medailí přivezli naši sportovci celkem 41 a za jejich výkony jim poděkoval hejtman Radim Holiš a radní Jiří Jaroš,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Moc děkuji všem sportovcům, kteří vybojovali svým výkonem medaile na olympiádě, a doufám, že u sportu zůstanou a budou dál dělat čest našemu kraji. U mě jsou vítězové úplně všichni, kdo sportují. Dík patří samozřejmě i jejich rodičům a trenérům,“ řekl Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje.
Sportovci ze Zlínského kraje závodili v 19 soutěžích z celkových 20 a získali celkem 41 medailí, z toho 12 zlatých, 13 stříbrných a 16 bronzových a v celkovém pořadí všech krajů České republiky obsadili 10. místo. Výdaje spojené s účastí na olympiádě uhradil Zlínský kraj.
„Podpora sportu má smysl a naši reprezentanti mi udělali velkou radost. Byl jsem i u některých závodů a mám z nich skvělý zážitek. Jsem rád, že Zlínský kraj byl vidět,“ doplnil Jiří Jaroš, radní pro digitalizaci, mládež a sport. Úspěšní sportovci dostali jako poděkování za své výkony od zástupců kraje pamětní medaile, pamětní listy a sportovní tašky.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj