Kraj hodlá půl milionem korun podpořit obnovu turistického značení

26.03.2023 15:40

ZLÍNSKÝ KRAJ – Poskytnutí dotace 500 tisíc korun na obnovu turistického značení ve Zlínském kraji projednala krajská rada a doporučila krajským zastupitelům její schválení. Dotaci má obdržet pobočný spolek Klubu českých turistů pro oblast Zlínského kraje, který obnovu značení zajišťuje.
„Turistické značení v České republiceje svojí kvalitou, hustotou a propracovaností považováno za vůbec nejlepší v Evropě. Jeho údržba a obnova si proto zaslouží naši finanční pomoc," uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za životní prostředí.
Zlínský kraj, stejně jako ostatní kraje v České republice, dlouhodobě spolupracuje s Klubem českých turistů na údržbě a obnově turistického značení a poskytuje mu na tuto činnost finanční podporu. „Letos bude díky výše uvedené částce ve Zlínském kraji zajištěna obnova celkem 910 km turistických tras a kontrola a doznačení 1400 km cyklotras. Spočívat bude například ve výměně chybějících nebo poškozených turistických směrovek a tabulek nebo v údržbě a případné výměně směrovníků a veřejných turistických map,“ doplnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Ve Zlínském kraji je celkem 2 500 kilometrů značených turistických tras, stovky kilometrů tvoří i cyklotrasy, lyžařské trasy či poutní stezky.

Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZK