Koupí vánoční hvězdy lidé přispěli na pomoc nemocným dětem

03.12.2022 14:01

OTROKOVICE - Město Otrokovice zorganizovalo prodej vánočních hvězd. Květin, jejichž prostřednictvím pomáhá sdružení Šance nemocným dětem na Dětské klinice FN Olomouc. „Zapojily se otrokovické školy, školka, úřad i městské organizace. Celkem se prodalo 913 vánočních hvězd a na účet sdružení tak bude připsána částka 109 560 korun,“ sdělila Lenka Vaculová, otrokovická tisková mluvčí.
Otrokovická radnice pořádá tuto charitativní akci podruhé, v předešlých letech byla její součástí a poskytovala potřebnou pomoc. Nyní zajišťuje vše sama. Odbor školství a kultury oslovil organizace města s nabídkou podpory prodeje a ve spolupráci s odborem provozním a technickými službami pak vše zorganizovali – od objednávky až po konečný rozvoz květin. „Těší mě, že Otrokovice mohou být součástí této akce a ráda bych poděkovala všem, co se zapojili a pomohli organizačně či zakoupením květiny,“ uvedla starostka města Otrokovice Hana Večerková. Vánoční hvězdy se prodávaly za 120 korun a zájem o ně byl vyšší než v předchozím roce, kdy se prodalo 830 kusů za 99 600 korun.
Obecně prospěšná společnost Šance Olomouc je nezisková organizace, která již od roku 1991 pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Hlavním posláním je humanizovat náročnou léčbu dětí a pomáhat malým pacientům a jejich rodinám v průběhu celé nemoci až po návrat do běžného života.
Peněžní prostředky z prodeje vánočních hvězd jsou využity především na humanizaci nemocničního prostředí, na nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb, na finanční a sociální pomoc rodinám, na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě, na doplnění výtvarného materiálu nebo na financování volnočasových aktivit.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice