Koupaliště v Otrokovicích zahájí sezónu v červnu

23.05.2022 11:14

OTROKOVICE - Městské koupaliště v Otrokovicích zahájí provoz po rekonstrukci dětského bazénu v průběhu června. První den velkých prázdnin zpestří zajímavý program pro rodiny s dětmi. Tobogány a brouzdaliště v Rekreační oblasti Štěrkoviště se spustí letos poprvé v rámci Lážo Plážo Festu v půli června a také v závislosti na počasí.
„Na návštěvníky koupaliště čeká nové brouzdaliště s řadou zábavních prvků. Děti si užijí vodní kyblíčky, dělo s terčem, stříkajícího delfína či hada. Dva bazény jsou propojeny šikmou plochou. Na ní se tak pohodlně sklouznou nejmenší děti. U velkého bazénu byla vyměněna skluzavka, která má dvě dráhy a bezpečnější přístup. Aktuálně probíhají dokončovací práce, zejména terénní úpravy a také ladíme úpravnu bazénové vody a dávkování chemie,“ řekl Jiří Andrlík z odboru rozvoje města.
U Štěrkoviště budou v letošním roce nová sportoviště – hřiště pro beachvolejbal, streetball a ping-pong včetně potřebného zázemí se solárními sprchami a pítky. Jedná se o druhou etapu revitalizace, která navazuje na loni vybudovaná mola a dětské hřiště. 
V letošním roce dochází k výraznému zvýšení nákladů na provoz koupaliště i Rekreační oblasti Štěrkoviště. To se promítne i do cen vstupného. „V letošním roce jsme museli přistoupit ke  zvýšení cen vstupného, které je způsobeno plošným růstem cen energií, materiálu a dalších služeb. Přesto patří  otrokovické koupaliště i Štěrkoviště v okolí k nejlevnějším,“ uvedl Tomáš Morys, jednatel TEHOSu, městské organizace, která provozuje oba areály.

Loni městské koupaliště využilo téměř 24 tisíc návštěvníků. V době vybírání vstupného (červenec a srpen), kdy v Rekreační oblasti Štěrkoviště funguje brouzdaliště a tobogán, sem zavítalo téměř 28 tisíc návštěvníků. Poslední dva roky byla návštěvnost negativně ovlivněna omezujícími opatřeními v souvislosti s „COVID-19“. V letošním roce lze očekávat návštěvnost vyšší.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městský úřad Otrokovice