Komunikace spojující náměstí Míru a ulici Soudní ve Zlíně bude uzavřená

30.01.2022 08:44

ZLÍN - Magistrát města Zlína upozorňuje občany, provozovatele obchodů a řidiče, že od 31. ledna bude kvůli revitalizaci městského tržiště Pod Kaštany ve Zlíně i v doposud zpřístupněné části staveniště komunikace v  úseku od náměstí Míru 10 po Soudní 554 úplně uzavřena pro motorová vozidla a to do 30. září.
„Zajištěn bude pouze průchod pro chodce a přístup do budov. Pro parkování vozidel zásobování provozoven, které se nachází v uvedeném úseku komunikace, bude vyhrazena plocha na náměstí Míru před budovou č. p. 10,“ informoval tiskový mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.
Revitalizací projde celá komunikace od náměstí Míru 8 po Soudní 554. Vybourány budou zpevněné plochy v celé skladbě, vybudován vodovod, kanalizace, slaboproudé vedení pro objekty tržiště, vzniknou nové zpevněné plochy z žulové kostky a mozaiky v celé skladbě a veřejné osvětlení, nové rozmístění laviček, odpadkových košů a nádob na květiny, vysazení zeleně a veřejné WC se zázemím v ulici Soudní.
Zrekonstruován bude plynovod společností GasNet. Po celou dobu uzavírky je stanovena pro motorová vozidla objízdná trasa přes ulice Rašínova - nám. Míru – Bartošova.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Magistrát města Zlína